PartnerNET ICT

6 ερωτήσεις πριν την αγορά ενός νέου δικτύου

15.09.22 10:31:55 By Antonis

Οι οργανισμοί πρέπει να σκεφτούν ολιστικά τις ανάγκες του δικτύου τους όταν εξετάζουν τις αναβαθμίσεις ή τις αγορές υποδομής.

 

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα αγοράζατε ένα αυτοκίνητο χωρίς να εξετάσετε πρώτα άλλες επιλογές και να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμίας, σωστά; Γιατί λοιπόν να διαφέρει η αγορά ενός προμηθευτή δικτύου;

 

Η δικτυακή υποδομή είναι μια ουσιαστική και βασική επένδυση για οποιονδήποτε οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να μελετάται καλά η επιλογή της. Αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις αποκτάτε τη δυνατότητα να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις και διασφαλίζετε ότι έχετε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να πάρετε την καλύτερη απόφαση για τον οργανισμό σας.

 

Όπως και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, έτσι και οι προμηθευτές υποδομής δικτύου δεν προσφέρουν όλοι τις ίδιες υποδομές και είναι σημαντικό να μπορούμε να φιλτράρουμε τις ανάγκες μας, πέρα από το έξυπνο μάρκετινγκ.

 

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον προμηθευτή που πληροί τις ανάγκες αγοράς ή αναβάθμισης εξοπλισμού του δικτύου σας, ακολουθούν έξι ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτείτε:

 

1. Διαθέτει ο προμηθευτής ένα ολοκληρωμένο και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει τις ανάγκες σας τόσο σε LAN όσο και σε WLAN (συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού εσωτερικού και εξωτερικού χώρου);

 

Προσοχή στους προμηθευτές που δε διαθέτουν ολοκληρωμένες λύσεις.

 

2. Διαθέτει ο προμηθευτής ένα ενιαίο, ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης για τη διαχείριση του εξοπλισμού LAN και WLAN, συμπεριλαμβανομένου του ενοποιημένου policy management, guest access/BYOD και IoT management, analytics και fabric provisioning;

 

Τα πολλαπλά συστήματα διαχείρισης μπορούν να προσθέσουν σημαντικό κόστος για την παροχή και τη συντήρηση του δικτύου σας. Αποφύγετε τους προμηθευτές που δεν προσφέρουν τίποτα για τη διαχείριση ολόκληρου του δικτύου ή που απαιτούν πολλούς διακομιστές να παρέχουν όλες τις λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω.

 

3. Προσφέρει ο προμηθευτής επιλογές διαχείρισης δικτύου σε Cloud ή on-premise με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά;


Δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς σε λειτουργίες μόνο και μόνο επειδή θέλετε να διαχειριστείτε το δίκτυό σας στο Cloud.

 

4. Προσφέρει ο προμηθευτής ευέλικτες επιλογές, ανάλογα μες τις προτιμήσεις αγορών σας;

 

Πρέπει να είστε σε θέση να αγοράζετε εξοπλισμό και λογισμικό με τρόπο που να λειτουργεί για τον οργανισμό σας, είτε αγοράζετε έναν πλήρη εξοπλισμό, είτε μέσω ενός μοντέλου συνδρομής.

 

5. Έχει ο πωλητής καλό ιστορικό με τους υπάρχοντες πελάτες του;

Οι κριτικές των πελατών είναι σημαντικές. Ελέγξτε πώς οι προμηθευτές ανταποκρίνονται στον ανταγωνισμό. 

6. Και φυσικά, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την τιμή, η οποία μας φέρνει στην τελική ερώτηση, βγαίνουν τα νούμερα;

Όταν εξετάζετε το κόστος της ανανέωσης του δικτύου σας, είναι σημαντικό να ρίξετε μια ολοκληρωμένη ματιά πέρα από τις τιμές των switches και των access points. Λάβετε υπόψη την τυπική διάρκεια ζωής πέντε έως επτά ετών του εξοπλισμού δικτύου και ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά τόσο στο πρωτεύον κόστος, όπως το υλικό, τη συντήρηση, την αδειοδότηση και την υποστήριξη, όσο και στο δευτερεύον κόστος, όπως οι χρόνοι διακοπής λειτουργίας του δικτύου και η λειτουργική απόδοση.

Εκτός από αυτά τα προφανή κόστη, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO) του δικτύου σας, όπως η διαλειτουργικότητα με υπάρχοντα προϊόντα και συστήματα διαχείρισης, τα μοντέλα αγορών και οι αστάθειες της αγοράς.