PartnerNET ICT

Διαμορφώστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο Wi-Fi για τις ανάγκες της αποθήκης σας.

07.01.22 14:39:18 By Antonis

Τη σημερινή εποχή οι συσκευές που απαιτούν σύνδεση σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο, καθώς και οι εφαρμογές που χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν, έχουν αυξηθεί κατά πολύ, γι' αυτό οι χώροι των αποθηκών βασίζονται στην τεχνολογία Wi-Fi περισσότερο από ποτέ. Οι συσκευές Wi-Fi έχουν εξελιχθεί, από απλές συσκευές ασύρματης σύνδεσης και κάλυψης, πλέον επιδιώκουν να υποστηρίζουν την ταυτόχρονη σύνδεση πολλών χρηστών, με υψηλές ταχύτητες και χωρίς προβλήματα συνδεσιμότητας. Ο σχεδιασμός ενός δικτύου κατάλληλου για αποθήκες είναι μία σύνθετη διαδικασία, η οποία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ας δούμε παρακάτω τη διαδικασία κατασκευής μίας ολοκληρωμένης λύσης Wi-Fi για αποθήκες.


Κατανοώντας τη σημασία του Wi-Fi για την αποθήκη σας

  

    Η ευκινησία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθιστούν λειτουργική κάθε αποθήκη, κέντρο διανομής, ή εργοστάσιο. Μία ολοκληρωμένη λύση Wi-Fi, για άμεση σύνδεση από οποιοδήποτε σημείο στο χώρο, δεν αποτελεί μόνο μία τεχνολογική λύση για τη σωστή λειτουργία των συσκευών της επιχείρησης, αλλά εξασφαλίζει και την παραγωγικότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μέσα σε μία αποθήκη διάφορες συσκευές όπως σαρωτές, φορητοί υπολογιστές, κινητά, αυτοματοποιημένα μηχανήματα διαλογής, αυτόματα οχήματα και κάμερες ασφαλείας βασίζουν τη λειτουργία τους στο Wi-Fi δίκτυο. Η τεχνολογία μέσω Wi-Fi δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης παραγωγής, ενώ η μη αναβάθμιση του εξοπλισμού, μπορεί να γίνει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Επιπλέον, αν υπάρχουν "νεκρά" σημεία στην κάλυψη ενός Wi-Fi δικτύου σε ένα χώρο, η κάλυψη αυτών των σημείων μπορεί να προλάβει κωλύματα των εργασιών.

  

Αποφασίζοντας ποια χαρακτηριστικά του Wi-Fi είναι πιο σημαντικά

  

    Οι συσκευές πρόσβασης σε Wi-Fi έχουν προοδεύσει αρκετά και έχουν γίνει πιο σύνθετες, γι' αυτό η επιλογή των χαρακτηριστικών που είναι πιο σημαντικές για εσάς βοηθούν στην επιλογή της κατάλληλης συσκευής για εσάς. Η σειρά GWN της Grandstream προσφέρει συσκευές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με μία ποικιλία χαρακτηριστικών όπως:

  

  • Wi-Fi 6: η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης σε ακόμη περισσότερους χρήστες στο ίδιο δίκτυο, χωρίς καθυστερήσεις και παρεμβολές.

  • Market Leading Wi-Fi Standsards: 802.11a/b/g/n/ac/ax standards, αυτή η τεχνολογία υποστηρίζει παλιές, σημερινές και μελλοντικές Wi-Fi συσκευές.

  • Great Performance for Less Money: έως και 512 συσκευές ταυτόχρονα, κάλυψη 300 μέτρων, 1.77 ή 3.5 Gbps συνολική dual-band απόδοση.

  • UL/DL OFDMA: τα σημεία σύνδεσης που λειτουργούν στο 801.11ax standard αποδίδουν καλύτερα σε περιβάλλοντα ιδιαίτερα φορτωμένα, ενώ είναι σχεδιασμένα για να διαχειρίζονται πολλαπλές Wi-Fi συσκευές με ποικίλες απαιτήσεις εύρους ζώνης (bandwidth).

  • Beamforming Technology: το AP εντοπίζει ασύρματους χρήστες και επικεντρώνει το σήμα προς αυτούς.

  • Multiple Customized SSIDs: έως και 32 SSID κανάλια, με προσαρμοσμένη διαμόρφωση χρηστών, captive portal και όρια εύρους ζώνης.

  • QoS Standards: δίνει προτεραιότητα σε ορισμένες συσκευές ή ροές του δικτύου, ώστε οι σημαντικές διεργασίες να μην ανταγωνίζονται για να το εύρος ζώνης, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί με βάση τις εκάστοτε ανάγκες

  

    Υπάρχουν και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη του Wi-Fi δικτύου, που μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που θα είναι ιδανικό για την υποστήριξη των συσκευών εργασίας, των IoT συσκευών και των εργαλείων διαχείρισης της εγκατάστασης, που βρίσκονται στο συνολικό δίκτυο μίας αποθήκης.

  

Αποφασίζοντας το στιλ διαχείρισης των συσκευών

  

    Η Grandstream προσφέρει διαφορετικά στιλ διαχείρισης για να καλύψει όλες τις ανάγκες. Είτε η αποθήκη βασίζεται σε έναν πάροχο υπηρεσιών, είτε διαθέτει δικό της τεχνικό τμήμα, η διαχείριση των σημείων πρόσβασης GWN μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες της επιχείρησης. Για μικρότερες αποθήκες, η σειρά GWN διαθέτει ένα χειριστήριο που ανακαλύπτει κάθε AP της σειράς GWN που βρίσκεται εντός δικτύου, από το Access Point Provisioning Master, το οποίο επίσης προσφέρει κεντρική τροφοδοσία και διαχείριση. Μέσω αυτής της μεθόδου μπορεί κανείς να διαχειριστεί μέχρι και 50 τοπικά GWNs.

  

    Για μεγαλύτερες αποθήκες, το GWN.Cloud είναι μία δωρεάν εταιρική πλατφόρμα, για διαχείριση άπειρων σημείων πρόσβασης της Grandstream. Χάρη στην ταχεία επόπτευση και συντήρηση, η διαχείριση του δικτύου σας από διαφορετικά σημεία ποτέ δεν ήταν ευκολότερη. Μέσω του mobile app GWN.Cloud ή της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορούν να δημιουργηθούν ασφαλή δίκτυα σε ελάχιστο χρόνο και αργότερα να διαχειριστούν μέσω της ίδιας διαδικασίας. Ακόμη, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση του δικτύου σε ζωντανό χρόνο, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στατιστικά και αναφορές, μέσω της εφαρμογής ή διαδικτυακά. Η παρακολούθηση του δικτύου είναι απλή για οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως τεχνικών γνώσεων. Παρόλα αυτά αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, η τεχνική υποστήριξη είναι εδώ για να επιλύσει το πρόβλημα.

  

    Το GWN Manager προσφέρει τοπική διαχείριση, σε ιδιωτικό δίκτυο, για πάνω από 3.000 σημεία πρόσβασης της Grandstream, με τις ίδιες λειτουργίες που διαθέτει το GWN.Cloud. Το GWN Manager είναι ιδανικό για αποθήκες και επιχειρήσεις με αυστηρή πολιτική απορρήτου, που δεν επιθυμούν να αποθηκεύουν δεδομένα στο cloud.

  

Σχεδιάζοντας το δίκτυο

  

    Τώρα που γνωρίζετε για τα είδη των συσκευών και χαρακτηριστικών που χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε την κατασκευή του δικτύου. Μία αποθήκη που χρειάζεται ένα ασύρματο δίκτυο για τον IoT εξοπλισμό της, τα laptop της και για να λειτουργούν όλα απρόσκοπτα, πρέπει πρωτίστως να δει την κάτοψη του χώρου. Για να επιτευχθεί η καλύτερη κάλυψη πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα σημεία όπου η χρήση θα είναι υψηλότερη, ώστε να ληφθεί υπόψιν. Επιπλέον, πρέπει να εντοπιστούν τα σημεία όπου η δομή του χώρου μπορεί να εμποδίζει τη σύνδεση, τα εξωτερικά σημεία, τις διαδρομές των αυτόματων οχημάτων κ.ά. Κάνοντας αυτήν την προετοιμασία μπορείτε να παρέχετε αυτές τις πληροφορίες στον ελεγκτή του χώρου, που θα επισκεφθεί την αποθήκη ώστε να αποφασίσει που θα τοποθετηθούν τα σημεία πρόσβασης και οι κεραίες τους, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής κάλυψης.

  

     Η δημιουργία ενός σταθερού και αξιόπιστου δικτύου Wi-Fi είναι απαραίτητη για την παραγωγικότητα και τη λειτουργία της αποθήκης. Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, με τα σωστά χαρακτηριστικά, μπορεί να αποδειχθεί παράγοντας της επιτυχίας της επιχείρησης. Η σειρά GWN της Grandstream σχεδιάστηκε για την εύκολη δημιουργία λύσεων δικτύου. Διαθέτουμε μία ποικιλία επιλογών σημείων πρόσβασης GWN και διάφορες πλατφόρμες διαχείρισης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μιας ισχυρής λύσης Wi-Fi για κάθε ανάγκη. Η σειρά λύσεων GWN μπορεί ακόμα να συνεργαστεί και να διαχειριστεί με όλες τις υπόλοιπες Wi-Fi συσκευές της Grandstream, δημιουργώντας έτσι μία ολοκληρωμένη λύση.