PartnerNET ICT

Λύσεις για την επικοινωνία και την ασφάλεια του ξενοδοχείου, από την Grandstream

02.12.21 11:21:49 By Antonis

Για την καλύτερη λειτουργία του ξενοδοχείου είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία μεταξύ του γραφείου κρατήσεων, της υποδοχής, του προσωπικού καθαριότητας, του προσωπικού συντήρησης, της διοίκησης και των επισκεπτών. Η επίτευξη της διασύνδεσης αυτών των χρηστών και η ανταπόκριση στις ανάγκες επικοινωνίας τους είναι ευκολότερη από ποτέ χάρη στη Grandstream. Είτε επιθυμείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπάρχουσα τεχνολογία, ή να κάνετε αναβάθμιση σε μία νέα λύση, στην οποία θα μπορείτε να βασιστείτε, η Grandstream μπορεί να σας βοηθήσει. Δείτε ποιες συσκευές ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε τμήμα του ξενοδοχείου και διαβάστε πως μπορούν τα ξενοδοχεία να εφαρμόσουν τις λύσεις της Grandstream για να βελτιώσουν τη λειτουργία τους.

 

Λειτουργία και Ασφάλεια

 

    Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που τα δεδομένα του ξενοδοχείου, οι επικοινωνίες, το προσωπικό και οι επισκέπτες είναι ασφαλείς, είναι κάτι κρίσιμο για τη λειτουργία κάθε ξενοδοχείου. Η εφαρμογή πρακτικών ασφαλείας, με τα κατάλληλα εργαλεία και συστήματα και η παρακολούθηση του φυσικού και ψηφιακού συστήματος ασφαλείας της επιχείρησης, μπορούν να γίνουν εύκολα και με ασφάλεια με τις λύσεις κεντρικής διαχείρισης, οι οποίες διαμορφώνονται για κάθε μέγεθος ξενοδοχείου.

 

  • UCM6300 Series Ecosystem: Κάθε ξενοδοχείο έχει ανάγκη από μία ισχυρή και ενοποιημένη λύση επικοινωνίας και συνεργασίας, για την κεντρική διαχείριση των επικοινωνιών της. Το UCM6300 series παρέχει ένα σύστημα εργαλείων ασφάλειας, ενώ υποστηρίζει πλατφόρμα τηλεφωνικού κέντρου, PMS integration, χρέωσης πελατών και πολλά ακόμη.

  • GSC3600 Series: Η σειρά HD IP καμερών, παντός καιρού, GSC με υπέρυθρη τεχνολογία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επιτρέποντας στα ξενοδοχεία την εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση των καμερών αυτών, για να εξοπλίσουν το κάθε ξενοδοχείο με την ασφάλεια που προσφέρει ένα ενεργό σύστημα ασφαλείας.

  • GXV3350: Αυτό το σταθερό βιντεο-τηλέφωνο μπορεί να συνεργαστεί με τις κάμερες ασφαλείας της Grandstream και τα συστήματα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στην υποδοχή, ή στο προσωπικό ασφαλείας, να παρακολουθούν τους χώρους του ξενοδοχείου. Το GXV3350 είναι συμβατό με τη μονάδα επέκτασης GBX20, για ενισχυμένο έλεγχο των κλήσεων, με 20 επιπλέον γραμμές, επιτρέποντας την ενημέρωση των επαφών ασφαλείας σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

  • WP820: Το ασύρματο Wi-Fi IP τηλέφωνο WP820 της Grandstream έχει έως 7.5 ώρες χρόνο ομιλίας, έχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας για μία ολόκληρη βάρδια χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση. Η λειτουργία push-to-talk βοηθά στην άμεση επικοινωνία και χρησιμοποιώντας το Wi-Fi της επιχείρησης, κάθε μέλος της ομάδας ασφαλείας, ή συντήρησης του ξενοδοχείου μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε χωρίς να χάνει κλήση.

 

Κρατήσεις

 

    Η αύξηση των εσόδων του ξενοδοχείου βασίζεται σε μεγάλο βάθμο στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος κρατήσεων. Οι εργαζόμενοι του τμήματος αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής του επισκέπτη με την επιχείρηση, πριν καν επισκεφθούν το ξενοδοχείο. Οι υπάλληλοι αυτοί συχνά καλούνται να διαχειριστούν ένα μεγάλο αριθμό κλήσεων και να διαχειριστούν τους φακέλους των επισκεπτών. Η διασφάλιση πως είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην προσπάθεια εξασφάλισης μίας κράτησης.

 

  • IP τηλέφωνα: Το GRP2612 είναι η κατάλληλη συσκευή για αυτό το τμήμα, καθώς επιτρέπει τη λειτουργία έως 8 γραμμών, 4 SIP accounts, 32 πλήκτρων ταχείας κλήσης και υποστηρίζει Bluetooth για σύνδεση με ασύρματα ακουστικά κεφαλής.

  • Wave: Οι εργαζόμενοι στο τμήμα κρατήσεων του κάθε ξενοδοχείου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους, τα tablets τους, ή οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή για να συνδεθούν στην εφαρμογή Wave, που παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε εργαλεία επικοινωνίας ήχου και εικόνας. Όταν συνδυάζεται με το UCM3600 series IP PBX, οι υπάλληλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία πληθώρα λειτουργιών τηλεφωνικού κέντρου.

 

Υποδοχή

 

    Όντας το πρόσωπο του ξενοδοχείου και της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης, το προσωπικό της υποδοχής είναι η ραχοκοκαλιά της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Διαχειρίζεται τα check-in και τα check-out, και τις κλήσεις των επισκεπτών που ζητούν υπηρεσίες όπως η υπηρεσία δωματίου, κλήσεις για αφύπνιση, προτάσεις για την περιοχή και άλλες. Η γρήγορη και αποτελεσματική επικοινωνία, τόσο με το υπόλοιπο προσωπικό, όσο και με τους επισκέπτες, είναι μία σημαντική ευθύνη. Με την κατάλληλη τεχνολογία όμως, οι εργαζόμενοι στην υποδοχή μπορούν να οργανώσουν την επικοινωνία τους με τους διαφορετικούς τομείς του ξενοδοχείου, για να απολαμβάνουν μία πιο ομαλή λειτουργία.

 

  • GRP2634+EXT: Το GRP2634 είναι ένα επαγγελματικό carrier-grade IP τηλέφωνο 8 γραμμών, με χάρτινο BLF, ενσωματωμένο PoE και Wi-Fi. Είναι μία καλαίσθητη, εύχρηστη και οικονομική συσκευή, με δυνατότητα σύνδεσης έως και με 4 επιπλέον μονάδες επέκτασης GBX20, για 160 επιπλέον επεκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ οποιουδήποτε δωματίου και της υποδοχής.

  • GSC3500: Η σειρά GSC3500 των intercom μεγαφώνων/μικροφώνων και συστημάτων δημόσιων αναγγελιών, επιτρέπουν στα ξενοδοχεία να δημιουργούν απρόσκοπτα λύσεις intercom, για να κάνουν ανακοινώσεις, να ειδοποιούν το προσωπικό και τους πελάτες  , να αναπαράγουν μουσική στους κοινόχρηστους χώρους και πολλά ακόμη.

 

Δωμάτια επισκεπτών

 

    Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων περιμένουν πως τα δωμάτιά τους διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία που θα καταστήσουν τη διαμονή τους μία ευχάριστη εμπειρία και η Grandstream έχει την κατάλληλη τεχνολογία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σημερινών ταξιδιωτών. Οι επισκέπτες θα θέλουν άμεση πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο δίκτυο Wi-Fi και ένα εύχρηστο εργαλείο επικοινωνίας με το ξενοδοχείο. Με την προσθήκη ενός IP τηλεφώνου σε κάθε δωμάτιο, με ειδικά πλήκτρα για σύνδεση με διαφορετικά σημεία του ξενοδοχείου όπως την υποδοχή, ή το εστιατόριο, οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν εύκολα με όλο το ξενοδοχείο.

 

  • GWN7602: Ιδανικό για δωμάτια επισκεπτών, το GWN7602 διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης σε Wi-Fi στα 100 μέτρα, ενώ συνδέεται και με ethernet, μέσω μίας Gigabit θύρας δικτύου με ενσωματωμένο PoE/PoE+.

  • GRP2604: Το GRP2604 είναι ένα βασικό IP τηλέφωνο, σχεδιασμένο για μαζική εγκατάσταση. Αυτή η συμπαγής, καλαίσθητη, εύχρηστη και οικονομική συσκευή είναι ιδανική τόσο για δωμάτια επισκεπτών, όσο και για άλλα τμήματα του ξενοδοχείου.

  • GSC3500: Η σειρά GSC3500 των intercom μεγαφώνων/μικροφώνων και συστημάτων αναγγελιών, επιτρέπουν στα ξενοδοχεία να δημιουργούν απρόσκοπτα λύσεις intercom, για να κάνουν ανακοινώσεις, να ειδοποιούν το προσωπικό και τους πελάτες, να αναπαράγουν μουσική στα δωμάτια των επισκεπτών και πολλά ακόμη.

 

Ανέσεις και κοινόχρηστοι χώροι

 

    Συνήθως, τα ξενοδοχεία θέλουν οι εγκαταστάσεις τους να προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία απόλαυσης όλων των ανέσεων που διαθέτουν. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεχνολογιών για τη δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών των πελατών στο δίκτυο του ξενοδοχείου σε κάθε κοινόχρηστο χώρο, είτε είναι η πισίνα, το γυμναστήριο, το εστιατόριο, το μπαρ, το σπα, ο χώρος υποδοχής, ή ο συνεδριακός χώρος.

 

  • GWN7630LR: Τα ξενοδοχεία χρειάζονται ένα σημείο πρόσβασης Wi-Fi εξωτερικού χώρου, το οποίο είναι σχεδιασμένο να καλύπτει έως 300 μέτρα και πάνω από 200 συσκευές πελατών. Με υδατοστεγή θήκη και τεχνολογία ανθεκτικότητας στη ζέστη, οι επισκέπτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, χωρίς να αποσυνδεθούν από το Wi-Fi.

  • GVC3220: Για ξενοδοχεία που φιλοξενούν μεγάλα συνέδρια, το GVC3220 είναι μία αξιόπιστη και οικονομική λύση για βιντεο-διασκέψεις, για καταγραφή και φιλοξενία κάθε συνάντησης ή ομιλητή. Αυξήστε τις δυνατότητες του ξενοδοχείου, παρέχοντας επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Είναι εξοπλισμένο με το ασύρματο μικρόφωνο GMD1208 για βελτίωση της ποιότητας του ήχου και παροχή κάλυψης ολόκληρου χώρου.