PartnerNET ICT

Remote office λύσεις

13.08.20 10:12:50 By Irene

Remote office λύσεις από την PartnerNET

Η έκταση που έχει πάρει η πανδημία του COVID-19 και τα μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει εξαγγείλει η πολιτεία, έχουν δημιουργήσει στις περισσότερες επιχειρήσεις την ανάγκη να υιοθετήσουν συστήματα απομακρυσμένης εργασίας.


Πολλές επιχειρήσεις έχουν αντικείμενο που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι. Χάρη στην ανάπτυξη των υποδομών και ευρυζωνικών συνδέσεων που διαθέτουν πλέον τα περισσότερα σπίτια στη χώρα μας, είναι θέμα σωστού εξοπλισμού για να στηθεί ένα απολύτως λειτουργικό γραφείο, στο σπίτι μας.


Ο σωστός και ποιοτικός εξοπλισμός θα υποστηρίξει την απρόσκοπτη λειτουργία μιας επιχείρησης και θα της δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει αποτελεσματικά τη δραστηριότητά της.


Είναι γεγονός ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε παγκοσμίως με την πανδημία του COVID-19, βρήκαν πολλές επιχειρήσεις απροετοίμαστες να λειτουργήσουν μέσω remote office σε επίπεδο εξοπλισμού και υποδομής. Μπορούμε να χωρίσουμε τις επιχειρήσεις αυτές σε τρεις βασικές κατηγορίες:


Α. Επιχειρήσεις που ακόμη δεν έχουν αξιοποιήσει τέτοιες λύσεις


Β. Επιχειρήσεις που δουλεύουν απομακρυσμένα, αλλά χωρίς την κατάλληλη υποδομή


Γ. Επιχειρήσεις που έχουν υποδομή, αλλά τους δημιουργεί προβλήματα και δεν έχουν καθαρή και απρόσκοπτη επικοινωνία (κλήσεις με δυσκολίες στην ακρόαση, διακοπές, αδυναμία να συνδέσουν ή να μεταφέρουν γραμμές σε άλλους συναδέλφους). 


Ποια είναι όμως η απαραίτητη υποδομή που θα εξασφαλίσει σήμερα την πληρέστερη δυνατή και ανεμπόδιστη λειτουργία μιας επιχείρησης που δουλεύει από το σπίτι;


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


1. Supervoice Virtual PBX. Δε χρειάζεται φυσική παρουσία στο χώρο της εταιρείας για να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί και δεν απαιτείται αγορά κεντρικού εξοπλισμού τηλεφωνικού κέντρου & Networking Hardware. Ο προγραμματισμός και οι ρυθμίσεις του Supervoice virtual PBX γίνονται μέσα από φιλικό browser based σύστημα διαχείρισης στο cloud. Με αυτή τη λύση, μπορούμε να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλές IP/PBX, σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς down time και χωρίς καμία μετακίνηση.


2. Σειρά UCM IP/PBX της Grandstream. Κορυφαία IP/PBXs με αναρίθμητες, έξυπνες λειτουργίες διαχείρισης και αυτοματισμού του τηλεφωνικού δικτύου. Απαιτείται πρόσβαση στο φυσικό χώρο της επιχείρησης, μόνο για την εγκατάσταση και τη σύνδεσή του. Οι ρυθμίσεις του και οι συνδέσεις των απομακρυσμένων τηλεφωνικών συσκευών, γίνονται εύκολα μέσα από web interface.


ΣΥΣΚΕΥΕΣ


1. GS wave softphone app της Grandstream. Με υποστήριξη Android και iOS, είναι η καλύτερη λύση όταν είμαστε στο δρόμο και μακριά από υποδομές του σπιτιού ή της εταιρίας. Μπορούμε μάλιστα να προγραμματίσουμε το εσωτερικό ώστε να χτυπάει και στην σταθερή συσκευή μας και στο GS wave, ώστε ανάλογα με το τι μας εξυπηρετεί και που βρισκόμαστε, να μη χάνουμε τις κλήσεις μας.


2. Σταθερές συσκευές ΙΡ. Είναι η καλύτερη λύση για εργασία στο σπίτι. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να μας δώσει όλες τις υπηρεσίες που έχουμε στο γραφείο όπως: πλήκτρα προγραμματιζόμενα, δυνατότητα να βλέπουμε την κατάσταση των συναδέλφων μας (αν μιλάνε κλπ) να μπορούμε να κάνουμε εύκολα προωθήσεις κλήσεων κλπ. 


3. Ασύρματες συσκευές IP. Για όσους δεν έχουν στο σπίτι συγκεκριμένο χώρο γραφείου, υπάρχει η λύση της ασύρματης dect IP συσκευής. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πλήρως εξειδικευμένη WiFi ασύρματη συσκευή, που συνδέεται και χρησιμοποιεί απ’ ευθείας το WiFi δίκτυο του σπιτιού μας.


ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ


1. Σειρά GVC A/V conference από τη Grandstream. Αν υπάρχει πρόσβαση στο χώρο της εταιρίας, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η εγκατάσταση ενός Video Conference συστήματος. Μια από τις πιο οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις είναι το GVC σύστημα της Grandstream που συνδυάζει ποιότητα εικόνας ως 4Κ και HD ήχo με πολλές έξυπνες λειτουργίες και ρυθμίσεις.


2. Πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης IP video talk (www.ipvideotalk.com). Μια online πλατφόρμα που επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε Η/Υ, Laptop, smartphone και tablet για τη σύνδεση μέχρι 150 ατόμων σε μια ασφαλή τηλεδιάσκεψη. Μέσα από την ίδια πλατφόρμα μπορούμε να μοιραζόμαστε εικόνα και ήχο, ολόκληρο το desktop του υπολογιστή μας, εφαρμογές και εργαλεία collaboration. Συνδυάζεται ιδανικά με τη σειρά GVC A/V conference από τη Grandstream. 


3. IP Video phones. Συσκευές με λειτουργικό android με camera, ιδανικές για video κλήσεις μεταξύ συνεργατών. Συνδέονται και λειτουργούν ιδανικά τόσο με τη σειρά GVC όσο και με το IPVideoTalk, αλλά και με το Virtual PBX σε video calls & Video Meetings.


Η PartnerNET εφαρμόζει επί σειρά ετών την απομακρυσμένη εργασία και χάρη σε αυτές τις λύσεις έχει πάντα τη δυνατότητα να λειτουργεί από οπουδήποτε υπάρχει δίκτυο. Σήμερα, το προσωπικό της PartnerNET εργάζεται εξ ολοκλήρου από το σπίτι, χρησιμοποιώντας πρώτη όλη τη γκάμα των τεχνολογιών που αναφέρθηκε. Είμαστε κοντά σας με ένα εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να στήσετε οποιαδήποτε λύση remote office σας είναι απαραίτητη.Μείνετε ασφαλείς, μείνετε σπίτι!