PartnerNET ICT

Τα επαγγελματικά desk phones δε θα σταματήσουν να χτυπούν στον ψηφιακό κόσμο

07.07.22 16:26:48 By Antonis

    Παρότι έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στο τοπίο των επικοινωνιών τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για desk phones παραμένει σταθερή. Εταιρείες κολοσσοί ανά τον κόσμο, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα desk phones ως το πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας τους. Το τηλεφωνικό σύστημα γραφείου αντιπροσωπεύει ένα εύχρηστο και αποτελεσματικό εργαλείο, για την επικοινωνία μεταξύ ενός οργανισμού και των τελικών πελατών. Τα επαγγελματικά τηλέφωνα βρίσκονται πάντα σε αναμονή και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν, καθώς προσφέρουν εμπιστοσύνη και ποιότητα ήχου. Έτσι βοηθούν τις ομάδες να παραμένουν ενωμένες.

    Ακόμη και στην καθημερινή μας ζωή θα υπάρξουν στιγμές που θα στραφούμε στο σταθερό τηλέφωνο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες λύσεις επικοινωνίας. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν πρέπει να επικοινωνήσουμε με κάποιον αμέσως, τα επαγγελματικά τηλέφωνα παρέχουν γρήγορη, αξιόπιστη και ασφαλή επικοινωνία.

  

Ο ρόλος των desk phones σήμερα

  

    Σήμερα, τα σταθερά τηλέφωνα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές επιχειρήσεις. Στα νοσοκομεία για παράδειγμα, οι επαγγελματίες χρειάζονται συσκευές που είναι πάντα ενεργοποιημένες και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν απρόσκοπτα με συναδέλφους και ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα είναι διαθέσιμοι και οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή. Επιχειρήσεις χρειάζονται γραφεία υποδοχής που βοηθούν στην οργάνωση συνομιλιών, ενώ και οι εταιρείες εξυπηρέτησης πελατών βασίζονται στα desk phones για την κράτηση και τη διαχείριση των ραντεβού. Ακόμη, τα desk phones είναι πολύ σημαντικά και για τα κυβερνητικά ιδρύματα, καθώς βασίζονται σε αυτά για ασφαλείς, ενσύρματες συνδέσεις.

    Για πολλές επιχειρήσεις το desk phone είναι ζωτικής σημασίας ώστε να λειτουργούν τα πάντα ομαλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους, το desk phone εξακολουθεί να είναι η προτιμότερη λύση για επικοινωνία που απαιτούν ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Όταν σηκώνουμε ένα τηλέφωνο, είναι επειδή θέλουμε ή πρέπει να επικοινωνήσουμε με κάποιον. Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να μάθει γιατί δεν έχει λάβει κάτι που περιμένει, ή χρειάζεται υποστήριξη με μια υπηρεσία, χρειάζεται μια υψηλής ποιότητας, αξιόπιστη, σύνδεση για τη λύση του προβλήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι το desk phone εξελίσσεται σε μια υψηλής αξίας, προσαρμόσιμη λύση για κρίσιμες και συγκεκριμένες επαγγελματικές επικοινωνίες.

  

Desk phone: μία συνεχώς εξελισσόμενη λύση επικοινωνίας


    Υπάρχουν ακόμη αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες το TDM είναι ακόμα παρόν και οι εταιρείες που βρίσκονται σε αυτές βασίζονται στην πρόσβαση στο desk phone για να χτίσουν τη στρατηγική επικοινωνίας τους. Αν και ο χώρος εργασίας εξελίσσεται ψηφιακά, δεν διαθέτουν όλες οι επιχειρήσεις του σήμερα εξ αποστάσεως εργαζόμενους και επιτυχημένα υβριδικά μοντέλα.

    Οι αναπτυσσόμενες χώρες συνήθως έχουν ένα μεγάλο αριθμό ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών, οι οποίες βρίσκονται πίσω στο κομμάτι της τεχνολογίας και πρέπει να αναπτυχθεί. Για αυτούς τους οργανισμούς, είναι στρατηγικής σημασίας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν. Για παράδειγμα, τα desk phones που μπορούν να συνδεθούν τόσο σε TDM, όσο και σε IP είναι πολύτιμα για αυτές τις επιχειρήσεις. Η μετάβαση στην τεχνολογία IP, και μαζί με αυτήν, η δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως και η πρόσβαση στο cloud, είναι μία απλή διαδικασία, καθώς τα υπάρχοντα υβριδικά desk phones TDM/IP δεν θα χρειαστεί να αντικατασταθούν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περιορισμένο κόστος για την επιχείρηση και ελάχιστες αλλαγές στην εμπειρία επικοινωνίας των χρηστών.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου η ανάπτυξη μιας λύσης Unified Communications (UC) μπορεί να είναι περίπλοκη για τους χρήστες, το desk phone μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη συσκευή για τη συμπλήρωση και τη βελτίωση του συνολικού περιβάλλοντος UC. Ιδιαίτερα για άτομα που προτιμούν να χειρίζονται απλά τεχνολογικά εργαλεία και που θα προτιμούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια απλή συσκευή με συγκεκριμένα πλήκτρα και λειτουργίες, για τη διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων.

    Τα desk phones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως gateway στο περιβάλλον του Internet of Things (IoT), καθώς και ναι προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στο χειρισμό διαφόρων εργαλείων, αλλά και της βελτίωσης των ροών εργασίας.

  

Μια ματιά στο μέλλον


    Το βέβαιο είναι πως δεν οδεύουμε προς την κατάργηση του desk phone σύντομα. Ωστόσο, οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε επαγγελματικά περιβάλλοντα είναι πιθανό να γίνουν πιο εκλεπτυσμένες. Οι πωλητές desk phones πρέπει να συνεχίσουν να πειραματίζονται με τρόπους για να κάνουν τα εργαλεία τους πιο χρήσιμα, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής έξυπνων λύσεων, τεχνητής νοημοσύνης (AI) και λειτουργιών άνεσης στην τεχνολογία desk phones.

    Τα desk phones εξελίσσονται για να παρέχουν μεγαλύτερη τεχνογνωσία, για παράδειγμα ως προσωπικοί βοηθοί, και ενσωματώνουν λειτουργίες όπως κείμενο σε ομιλία και τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα διασπαστικής τεχνολογίας μέσω αυτών των συσκευών, όπως η πρόσβαση στο IoT.

    Η πραγματικότητα είναι ότι στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, πολλές επιχειρήσεις βασίζονται σε desk phones για τη λειτουργία τους, ενώ άλλες τα ενσωματώνουν στη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού τους και ορισμένες επιχειρήσεις επιλέγουν να κρατήσουν μόνο μερικά από αυτά για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να απαντούν στις εισερχόμενες κλήσεις.