PartnerNET ICT

Γνωρίστε τα GWN Access Points της Grandstream

16.09.22 13:21:39 By Antonis

    Οι λύσεις των Wi-Fi Access Points της Grandstream έχει εξελιχθεί σημαντικά με τα χρόνια. Από το πρώτο Wi-Fi Access Point, το GWN7610, μέχρι τη νεότερη ευρεία γκάμα Wi-Fi 6 APs, οι συσκευές της σειράς GWN χρησιμοποιούνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο και βοηθούν επιχειρήσεις, σχολεία και δημόσιους οργανισμούς να παρέχουν ισχυρά ασύρματα δίκτυα στους χρήστες τους. Εάν είστε νέος στη σειρά GWN μπορεί να σας φανεί λίγο σύνθετο το να ξεκινήσετε να τα μαθαίνετε, καθώς πρόκειται για πάνω από 14 Wi-Fi Access Points, τρεις πλατφόρμες διαμόρφωσης και διαχείρισης και άλλες λύσεις που θα ακολουθήσουν. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε ένα βήμα πίσω, πριν τις τεχνικές λεπτομέρειες και θα εξετάσουμε τη σειρά GWN στο σύνολό της, εξετάζοντας διαφοροποιητές, βασικά χαρακτηριστικά και παρέχοντάς σας τις αρχικές γνώσεις που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να εργάζεστε με τα Access Points της σειράς GWN.

  

Πριν τη σειρά GWN

  

    Πιστεύουμε ότι τα εταιρικά Wi-Fi Access Points θα πρέπει να είναι διαθέσιμα τόσο σε μεγάλες, όσο και σε μικρές επιχειρήσεις, κάτι που λαμβάνουμε υπόψη όταν σχεδιάζουμε τα Access Points της σειράς GWN7600. Τα GWN διαθέτουν ποικιλία πλεονεκτημάτων όταν τα συγκρίνουμε με APs άλλων επωνυμιών και όλα τα Access Points έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αξιόπιστα, επεκτάσιμα, ασφαλή και ισχυρά δίκτυα Wi-Fi σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Οι δυνατότητες της σειράς GWN ποικίλλουν ανά μοντέλο, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το τέλειο AP ανάλογα με τη χρήση. Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η εξυπηρέτηση πολλαπλών ταυτόχρονων χρηστών, το συνολικό wireless throughput και το εύρος κάλυψης έχουν πάντα προτεραιότητα και ξεπερνούν τις προσδοκίες σε σχέση με την τιμή του κάθε μοντέλου, διασφαλίζοντας μια οικονομική και αποδοτική λύση για τον πελάτη σας.

  

    Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της σειράς GWN είναι οι διαφορετικές επιλογές για τη διαχείριση ενός συνόλου συσκευών GWN. Κατά την ανάπτυξη μιας σειράς GWN Access Points, ένας εγκαταστάτης μπορεί να επιλέξει Cloud διαχείριση μέσω του GWN.Cloud, επιτόπια διαχείριση, βάσει λογισμικού, με το GWN Manager ή το ενσωματωμένο χειριστήριο του GWN Access Point του. Ενώ η επιτόπια διαχείριση μέσω του ενσωματωμένου χειριστηρίου του Access Point είναι πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διαμόρφωση και τη διαχείριση μιας εγκατάστασης, η δωρεάν πλατφόρμα διαχείρισης του GWN.Cloud παρέχει στους εγκαταστάτες ένα πιο ισχυρό σύνολο επιλογών διαμόρφωσης που είναι ιδανικές εάν διαχειρίζονται πολλές εγκαταστάσεις. Ολόκληρα δίκτυα σημείων πρόσβασης Wi-Fi GWN μπορούν εύκολα να οργανωθούν σε ξεχωριστούς ιστότοπους, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των APs. Αυτό επιτρέπει στους εγκαταστάτες να διαχειρίζονται όλες τις εγκαταστάσεις τους εξ ολοκλήρου από μια πλατφόρμα Cloud.

  

    Η διαμόρφωση μέσω του GWN.Cloud παρέχει στους εγκαταστάτες μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων εργαλείων, για την απλοποίηση της διαδικασίας και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης. Τα Access Points μπορούν να προστεθούν στο GWN.Cloud χειροκίνητα με τη διεύθυνση MAC και τον προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, σε μαζική εισαγωγή μέσω ενός αρχείου .CVS, είτε σαρώνοντας το αυτοκόλλητο στην πλάτη του κάθε GWN AP κατά τη χρήση της εφαρμογής GWN.Cloud σε μια έξυπνη συσκευή, ή μεταφέροντας όλα τα Access Points, που έχουν ήδη διαμορφωθεί σε ένα τοπικό master Access Point, του οποίου χρησιμοποιείται ο ενσωματωμένος ελεγκτής. Μόλις τα Access Points προστεθούν στον ιστότοπο ανάπτυξης του GWN.Cloud και συνδεθούν στο διαδίκτυο, όλα τα προβλήματα μπορούν να διαμορφωθούν, να παρακολουθηθούν και να αντιμετωπιστούν μέσω ενός προγράμματος, κεντρικά. Τέλος, οι radio network ρυθμίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή των Access Points σε ολόκληρη την εγκατάσταση, ενώ τα εργαλεία πληροφοριών σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα δίκτυα και τα Access Points τους για σφάλματα.

  

Τι διαφοροποιεί τη σειρά GWN

  

    Τα σημεία πρόσβασης της σειράς GWN διαθέτουν ποικιλία λειτουργιών που μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής. Ωστόσο, σε ολόκληρη τη σειρά, οι μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις είναι το Wi-Fi 6 έναντι του Wi-Fi 5, το πλήθος ταυτόχρονων χρηστών, η εμβέλεια, η προστασία από τις καιρικές συνθήκες και η συνολική απόδοση. Όταν επιλέγετε ένα Access Point της Grandstream για το δίκτυο ενός πελάτη, εξετάστε τις ακόλουθες ερωτήσεις για να επιλέξετε καλύτερα το σωστό μοντέλο GWN:

  

  • Χρειάζεται τα σημεία πρόσβασης να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες ή/και μεγάλης εμβέλειας;

  • Αν ναι, τα υπαίθρια σημεία πρόσβασης μεγάλης εμβέλειας (LR) είναι τα ιδανικά για εσάς.

  

  • Οι πελάτες που χρησιμοποιούν τη σύνδεση Wi-Fi θα απαιτούν απόδοση υψηλού bandwidth;

  • Εάν ναι, τα Wi-Fi 6 Access Points και αυτά με το μεγαλύτερο αριθμό στο μοντέλο παρέχουν ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης 2,0 Gbps+.

  

  • Πόσες συσκευές-χρήστες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν μια ασύρματη σύνδεση εντός του φυσικού χώρου ανάπτυξης;

  • Γενικά, οι ταυτόχρονοι ασύρματοι χρήστες θα απαιτούν σημεία πρόσβασης μεγαλύτερου αριθμού στο μοντέλο, που παρέχουν πρόσθετες κεραίες.

  • Οι συσκευές με μεγαλύτερο αριθμό στο μοντέλο υποστηρίζουν το πρότυπο Wi-Fi 6, το οποίο εξουσιοδοτεί ένα σημείο πρόσβασης με τη δυνατότητα να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά ταυτόχρονους χρήστες.


  • Μερικά από τα σημεία πρόσβασης παρέχουν επίσης πρόσθετες δυνατότητες για πιο ιδιαίτερα σενάρια ανάπτυξης.

  • Τα GWN7602 και GWN7624 έχουν δυνατότητες μεταγωγής με πρόσθετες θύρες ethernet με δυνατότητα PSE.

  • Το GWN7625 είναι ένα υβριδικό Access Point που προσφέρει μια πιο προσιτή επιλογή για δίκτυα που χρησιμοποιούν κυρίως τη ζώνη των 5 Ghz.

 

Επιπλέον χαρακτηριστικά της σειράς GWN

 

   Εκτός από τις βασικές τεχνικές δυνατότητες που αναφέρονται παραπάνω, τα Access Points της σειράς GWN της Grandstream διαθέτουν ποικιλία πρόσθετων λειτουργιών που είναι διαθέσιμες σε ορισμένα μοντέλα της σειράς GWN ή ακόμη και σε όλα. Το OFDMA και το βελτιωμένο MU-MIMO στα Wi-Fi 6 Access Points, το bandwidth χρήστη/AP και η προσαρμογή SSID, η δημιουργία αποκλειστικής πύλης και η φωνητική ενσωμάτωση Wi-Fi Grandstream είναι ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικά για μια λύση Wi-Fi, η οποία υποστηρίζεται πλήρως από τα σημεία πρόσβασης. Οι εγκαταστάτες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις πρόσθετες δυνατότητες για να προσαρμόσουν περαιτέρω το δίκτυο του πελάτη τους, προωθώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιλογής Access Points της Grandstream.

 

   Το OFDMA και το προηγμένο MU-MIMO είναι δύο χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά στα Wi-Fi 6 Access Points. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά αναβαθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές GWN μπορούν να επικοινωνούν με συσκευές-χρήστες, καθιστώντας αυτή τη διαδικασία ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Η OFDMA, η οποία είναι μια τεχνολογία μοναδική για το Wi-Fi 6, επηρεάζει άμεσα τις ροές ανοδικής και κατερχόμενης ζεύξης και ελέγχει τον τρόπο σύνδεσης των συσκευών-χρηστών στο Access Point και τον τρόπο με τον οποίο το Access Point δίνει προτεραιότητα στο bandwidth της συσκευής. Σε αντίθεση με τις πρώτες γενιές Wi-Fi AP, το OFDMA οργανώνει τη χρήση εύρους ζώνης σε resource units, γεγονός που επιτρέπει στο σημείο πρόσβασης να μεταφέρει πολλές υπηρεσίες για διαφορετικές ανάγκες ταυτόχρονα σε μια συσκευή χρήστη. Αυτό είναι ιδανικό για εγκαταστάσεις με μεγάλη ποικιλία τύπων συσκευών, όπως τηλέφωνα VoIP, φορητούς υπολογιστές, συσκευές IoT κ.λπ. Το MU-MIMO εισήχθη με το Wi-Fi 5 και σημείωσε σημαντικές βελτιώσεις με το Wi-Fi 6. Το MU-MIMO ενεργοποιεί συσκευές για ταυτόχρονη επικοινωνία με το Access Point, βελτιώνοντας την απόδοση κάθε spatial stream και μειώνοντας ελαφρά την καθυστέρηση της συσκευής.

 

   Όσον αφορά την προσαρμογή του χρήστη και του bandwidth, τα GWN Access Points υποστηρίζουν ποικιλία ρυθμίσεων για να προσαρμόσουν τον τρόπο πρόσβασης και χρήσης αυτών των συσκευών στο δίκτυο. Blacklists, whitelists, χρονικά όρια σύνδεσης, όρια ασύρματου πελάτη και κανόνες bandwidth, είναι όλα χαρακτηριστικά που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το δίκτυο SSID/Wi-Fi του Access Point. Τα SSID μπορούν επίσης να έχουν περιορισμένο bandwidth, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία ξεχωριστών SSID στα ίδια δίκτυα για διαφορετικές χρήσεις, όπως δημόσιο έναντι ιδιωτικού δικτύου ή δίκτυο αποκλειστικά για συσκευές IoT. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις επιλογές διαχείρισης GWN, τα captive portals μπορούν να προσαρμοστούν για να εμβαθύνουν περαιτέρω τις μεθόδους με τις οποίες οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο Wi-Fi μέσω ενός δεδομένου SSID. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία captive portals σε ένα σημείο πρόσβασης Wi-Fi GWN και τις επιλογές που παρέχονται, διαβάστε αυτό το άρθρο στο blog μας εδώ.

 

Λύσεις φωνής και βίντεο Wi-Fi της Grandstream

 

   Η σειρά Wi-Fi Access Points της Grandstream GWN7600 παρέχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο επιλογών υποδομής Wi-Fi για κάθε εγκαταστάτη. Έχουν επίσης σχεδιαστεί για να ενσωματώνονται με όλες τις ενοποιημένες συσκευές επικοινωνίας και συνδιάσκεψης της Grandstream με δυνατότητα Wi-Fi. Οι εγκαταστάτες μπορούν να επιλέξουν την Grandstream τόσο για τις συσκευές UC όσο και για τις συσκευές Wi-Fi για την εγκατάσταση ενός πελάτη. Το Wi-Fi Voice επεκτείνει την πρόσβαση σε δίκτυα SIP ή VoIP μέσω Wi-Fi και όχι μέσω ενσύρματων συνδέσεων. Δεν απαιτούνται ειδικά σχέδια υπηρεσιών, καθώς τα δίκτυα φωνής Wi-Fi χρησιμοποιούν τις ίδιες υπηρεσίες SIP υποστήριξης όπως κάθε ενσύρματο δίκτυο VoIP, αλλά με τις συνδέσεις να επεκτείνονται σε τερματικά σημεία ασύρματα μέσω ενός δικτύου Wi-Fi. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των δικτύων SIP μπορεί επίσης να υποστηρίξει βίντεο, οι εγκαταστάσεις δικτύου φωνής Wi-Fi υποστηρίζουν επίσης απρόσκοπτα βίντεο.